www.emeklilikhaber.com

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK - Yeni Haberler

BÜYÜK HİZMET

Yeni SSK ve Bağ-kur Gelişmelerinden Anında Haberdar Olmak İstiyorsanız E-posta Adresinizi Ekleyin

Abone Olduktan Sonra Üyeliğinizi Onaylamayı Unutmayın

<$BlCuma>

<$BlSGK’da atamalar başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcılığı’na meslektaşım ve dostum Veysel UYAR Bey’in atanmasından sonra Başbakanlık’ta gerçekten güzel işler yapmış Yadigar Gökalp Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’ne atanmış olup her ikisinin de önceki başarılarını burada da tekrarlayacaklarına eminin. Öte yandan SGK Yönetim Kurulu’ndan, Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü altında 8 daire başkanlığı kurulması kararı çıkmış ve 5’i için atama yapılmış durumda. Mustafa Erdem, Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı’na, Ramis Çakmak, Kısa Vadeli Sigorta Ödemeleri Daire Başkanlığı’na, Necdet Afşin Prim Tahsil Daire Başkanlığı’na, Bekir Hançer İhtilaflı Prim İşleri ve İcra Daire Başkanlığına, Mehmet Çakmak Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı’na atanmışlar. Her biri birbirinden değerli bu dostlarıma hayırlı görevler diliyorum.
Kısa...kısa...
Hasan Basri Günbay- Yüzde 51,60 aylık bağlama oranım var dediğiniz anda demek ki 5000 ile 5239 gün sayısı arasında gün ile yüksek bir gösterge olan 14375 göstergeden emekli olduğunuzu anlarım. Yani eski deyimiyle süper emeklisiniz. Şayet benim prim ödeme günüm çok daha yüksekti diyorsanız aylığınız hatalı demektir. Öte yandan, yüzde 40 rapor oranıyla T.C. Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alınamaz, olsa olsa 2022 sayılı Kanun gereğince aylık alıyor olabilirsiniz, o da siz emekli olunca kesilir. Bu normaldir.
Cemalettin Alkur- www.alitezel.com web sayfasındaki SSK’dan emekli aylığı hesaplama modülünde yıllık kazançlarınızı girerken lütfen YTL mi yoksa TL mi olarak gireceğiniz konusundaki uyarıları dikkate alarak giriniz.
Mehmet Çakır-1958 doğum yılınız, 15.05.1989 işe başlama tarihinizle normal şartlarda 15.05.2014 gününden ve 51 yaşından sonra SSK’dan en az 5450 günle emekli olursunuz. Suudi Arabistan’da geçen süreleriniz ile askerlik sürenizi de ödeyebilirsiniz. Askerlik borçlanmasıyla başlangıcınız geriye gider ve bu kere 50 yaşından 15.09.2012 gününden sonra en az 5375 günle emekli olursunuz.

Etiketler: , ,

<$I10 Yorum4>